I de gode gamle dage dominerede de hvide tennis-sokker gadebilledet. Her var man ligeglad med farven, om de sad på fødderne, mens man også havde sandaler på, og om det var mode-rigtigt. Alt var idyllisk….og en is kostede en femmer.

Men SÅ kom al det her mode-pjat og fik sit indtog i hele verden – samtidig med mere magt til kvinderne og alt det der. Og pludselig havde kvinder (og fimser) dømt de hvide tennis-sokker OUT. Man er nu simpelthen et umoderne og på flere måder uattraktivt menneske, hvis man vooover at iføre sig disse herlige, komfortable og klassiske sokker.

Det har aldrig faldet kritikerne ind, at der rent faktisk kunne være fordele ved de hvide tennis sokker i sandaler. Det kunne jo være at man havde slået en tå…og man vil undgå snavs i såret?  Måske var alle de sorte sokker til vask? Der findes masser af saglige argumenter for, at det rent faktisk er helt ok at gå rundt i de hvide sokker.

Det lader til, at mode-eksperterne har 3 primære grunde til, hvorfor mænd ikke bør gå i hvide tennis-sokker:

  1. Hvide sokker matcher ikke noget – hvorfor SKAL alt absolut matche nu om dage?! 
  2. Hvide sokker bliver beskidte – ja, så viser man jo, at man har været aktiv og ikke bare sidder på sin flade konstant!
  3. Hvide sokker er sportssokker – se mit svar på påstand nummer 2.

Med andre ord, så er det mode-eksperternes skyld. Så skal man hellere vælge tynde sorte sokker, der udvikler huller meget hurtigere og koster dobbelt så meget. Rent marketingsstunt ligesom Valentines Day osv.

Jeg foreslår derfor, at man 4 gange om året har en International White Socks in Sandals Day – for at markere, at moden fanerme ikke skal diktere alt! Og for at vise, at vi er mænd…vi er sporty…vi har økonomisk sans…og vi kan lide bløde, behagelige og traditionsrige sokker!